Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450

de Ina in Prajituri, 29 Mar 2015 | 9565 vizualizari

 

Un desert...divin! :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • visine din visinata
  • esenta de rom
  • Crema :
  • 2 plicuri CremeOle cu gust de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • o esenta de rom
  • 100 g miez de nuca, maruntit
  • Sirop:
  • 5­-6 linguri cu zahar
  • 300 ml apa
  • o fiola cu esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata menaj
  • 2 linguri cu frisca lichida
  • 1 lingura cu ulei
  • Pentru decor:
  • crema de ciocolata mixata cu 3-­4 linguri de glazura .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450:

Blat:

Albusurile, separate de galbenusuri, se mixeaza cu un praf de sare, pana devin o spuma tare. 

Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul,galbenusurile, cacaoa, faina, praful de copt  si esenta de rom.

Compozitia obtinuta o turnam intr­o tava  dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit tava de cozonac ) .

Imprastiem in compozitie cateva visine din visinata, apoi coacem la foc mic, cca 25 minute, pana ce aluatul se desprinde usor de marginile tavii. Lasam sa se raceasca , dupa care vom taia blatul , pentru a obtine doua foi egale.

Crema :

Mixam ingredientele ( mai putin miezul de nuca ) pana obtinem o crema ferma. Oprim 1/3 din crema , iar in restul adaugam nuca si  omogenizam.

Asamblare:

Asezam prima foaie de blat pe platou si o insiropam cu sirop facut din zahar caramelizat, stins cu 300 ml apa si in care adaugam o fiola de rom.

Peste crema punem din loc in loc visine din visinata , apoi acoperim cu a doua foaie de blat, pe care o insiropam, avand grija, sa nu curga sirop in platou. 

Glazura: Rupem ciocolata in bucati si o topim impreuna cu 50 ml frisca lichida si o lingura de ulei. Omogenizam si turnam fierbinte pe suprafata prajiturii.

Crema oprita ( cea fara nuca ) se amesteca cu 3-­4 linguri de glazura de ciocolata, iar cu aceasta  vom decora prajitura, conform inspiratiei de moment.

Pastram prajitura la rece.

TIPS-URI

1

Se pot folosi si visine din compot sau visine congelate, nu doar din visinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nutella